Ruud Janssen Foto

Digitaal & Analoog 

Digitaal & Analoog Digitale apparatuur werkt natuurlijk perfect, maar de fotograaf maakt de foto en niet de apparatuur. 

Het vakmanschap van een fotograaf komt het beste tot uiting in de analoge fotografie. Met het gebruik van een 'old school' camera en filmrolletjes & filmsheets komt het op vakmanschap aan. 

Bij elke foto moet goed worden nagedacht, want er zitten bijvoorbeeld maar 12 opnames op een rolletje. Alles moet handmatig ingesteld zonder alle digitale hulpmiddelen die deze tijd rijk is. Ook is het resultaat niet gelijk te zien of te corrigeren. De film moet eerst worden ontwikkeld, de negatieven ingescand, eventueel bewerkt en uiteindelijk afgedrukt. 

De beloning is een unieke foto die een groter dynamisch bereik kent dan een digitale print. Het is het verschil zoals tussen een grammofoonplaat en een CD. De echte liefhebber kiest vaak voor het originele medium.

Ik gebruik voor opdrachten professionele digitale high-end Nikon-apparatuur en daarnaast voor mijn analoge werk maak ik o.a. gebruik van Hasselblad 500/503 camera's en lenzen. Sinds 2010 gebruik ik ook een Linhof Technika IV; een 4x5" large format camera die grote negatieven levert en dus ook een hoge kwaliteit. De analoge camera's dateren uit de jaren '50 t/m '70, maar worden door veel fotografen tot op deze dag professioneel gebruikt. 

Send e-mail* Input required
Website by Folibee